Zoete bataatsoep met ‘buttered cashews’

Uit: Home Made van Yvette van Boven

 

1 ui, gesnipperd

2 prei, in ringen

3 zoete aardappels, geschild en in stukken

2 teentjes knoflook, gehakt

klontje boter

1 glas witte wijn

1 liter groente-, kalfs- of kippenbouillon

1 blaadje laurier

Snuf cayennepeper, naar smaak

1 blik kikkererwten

verse oregano

 

voor het serveren

4 el cashewnoten

25 gram roomboter

Zeezout

evt. per kom 1 el crème fraîche

 

Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in het klontje boter en blus af met witte wijn. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier en een snuf cayennepeper toe. Laat 25 minuten pruttelen. Pureer met de staafmixer. Voeg daarna de kikkererwten en een paar blaadjes verse oregano toe.

Serveer de soep in een ruime kom met 1 eetlepel cashewnoten, even gebakken in roomboter en een beetje zeezout erover, en met een lik crème fraîche. (in plaats van crème fraîche hebben wij wat kokosmelk aan de soep toegevoegd)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.